info@tempcontrol.nl | +31 (0) 15 251 18 31
Pagina:
  1. <<
  2. <
  3. 1
  4. >
  5. >>
Dinsdag - 4 oktober 2022

Een geslaagde beurs! De WoTS 2022

We kijken terug op een geslaagde beursweek tijdens de World of Technology and Science in de jaarbeurs. Ook deze editie stond de beurs weer in het teken van noviteiten op gebied van techniek en er was veel aandacht voor innovaties in laboratium toebehoren. Wij stonden op de beurs met een beursstand volledig in onze nieuwe huisstijl en we zijn trots op het resultaat.

Op de beurs toonden we diverse instrumenten van onze gewaardeerde partners.

Zo hadden we van ASL/Wika een demo model van de weerstandsmeetbrug CTR-6000 op de beursstand en een precisie indicator type CTR-3000.

Van onze partner INOR vertoonden we diverse head-mount en DIN-rail transmitters. Ook was een Atex-gecertificeerde indicator aanwezig op de stand. Het INOR assortiment is echter veel breder dan wat we op de beurs konden vertonen, we nodigen u dan ook van harte uit om verder te kijken op onze website of om contact op te nemen voor de gewenste toepassing en een advies op maat.

Van Giussanni toonden we demo units van een greep uit het assortiment portable kalibratiebaden en draagbare blok kalibrators. Deze stonden in een opstelling al dan niet verbonden met een temperatuursensor of een precisie instrument van bijvoorbeeld ASL/Wika maar ook van Dostmann.

Uit het productportfolio van Kambic toonden we een kleine klimaatkamer en de 'spider', de opstelling waarmee klimaatkamers gevalideerd konden worden. Tevens spraken we veel bezoekers die interesse toonden in de kwalitatief hoogwaardige kalibratiebaden die deze partner maakt, desgewenst ook klantspecifiek.

Ook was er weer veel vraag naar contactloze temperatuur meetoplossingen zoals die van Novasens: infrarood sensoren geschikt voor industriele toepassingen.

Ook voor speciale toepassingen waar metaal geen optie is -zoals in een microwave/magnetron of bij o.a. RFI stralingen- kwamen er vragen langs. Als demo unit waren er glasfiber / glasvezel sensoren beschikbaar en een optische thermometer van kwaliteitsmerk Optocon van de firma Weidmann.

Van onze partner MBW uit Zwitserland vertoonden we een dauwpuntmeter en ondanks dat uit het assortiment van Ascon, o.a. indicators, geen demo units aanwezig waren wisten een aantal relaties ons te vinden voor meer informatie hierover.

Ook was er veel vraag naar de Dostmann instrumenten die wij verkopen, o.a. de CO2 meters, maar ook de handheldindicators, dataloggers, oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie, etc. etc.

Tot slot hebben we kunnen uitwijden over de temperatuursensoren die wij klantspecifiek kunnen maken voor elke gewenste toepassing. Temperatuur is ons specialisme en uw temperatuur gerelateerd vraagstuk is dan ook voor ons een uitdaging.

Wij kijken met veel plezier terug op een intensieve beursweek.

Lees verder
Donderdag - 1 september 2022

Bezoek ons op de WoTS

Van 27-30 september vind de World of Technology and Science (WoTS) plaats in de Jaarbeurs. Op onze stand zijn diverse temperatuur gerelateerde instrumenten beschikbaar. Tevens vertellen wij u graag over onze klantspecifieke temperatuursensoren.

Lees verder
Maandag - 1 augustus 2022

Meten van luchtkwaliteit: CO2 meetapparatuur

De kwaliteit van de binnenlucht is erg belangrijk. Een goede luchtkwaliteit verbetert prestaties en is goed voor de concentratie. Bovendien verlaagt een gezond binnenklimaat de kans op verspreiding van virussen en ziektes. Voor het bepalen van een gezond binnenklimaat is het gehalte CO2 in de lucht een goede graadmeter. Ook de temperatuur van de ruimte en de luchtvochtigheid zijn belangrijke parameters.

Lees verder
Vrijdag - 1 juli 2022

Calibrator voor contactloze thermometers

Speciaal voor het kalibreren van contactloze thermometers, bijvoorbeeld voor infrarood thermometers voor het op afstand meten van de lichaamstemperatuur, heeft Kambic een kalibratiebad ontwikkeld. Natuurlijk biedt ook dit kalibratiebad de kwaliteit die we van Kambic gewend zijn: meteorologische stabiliteit en mK nauwkeurigheid. Bovendien is het kalibratiebad compact uitgevoerd als tafelmodel. Het kalibratiebad is speciaal geschikt voor het kalibreren van zowel oorthermometers als ook voor lichaamsoppervlakte thermometers en er zijn diverse Black Body uitvoeringen beschikbaar: een single uitvoering geschikt voor of oorthermometers of lichaamsoppervlakte thermometers en een dual uitvoering geschikt voor het kalibreren van beide type thermometer.

Lees verder
Woensdag - 1 juni 2022

Nieuwe slimme transmitters voor inbouw in eigen apparatuur

INOR lanceert de OEM202, een digitale transmitter voor integratie in temperatuursensoren, systemen en machines. De transmitter is leverbaar in drie verschillende ontwerpen en is dankzij het compacte ontwerp geschikt voor de meeste toepassingen. OEM202 is compatibel met Pt100 en Pt1000, evenals 2-, 3- en 4-draads verbindingen. Hierdoor kunt u de transmitter aansluiten op verschillende soorten sensoren.

OEM202 vervangt de OEM201 en is gebaseerd op het nieuwste transmitterplatform van INOR. Net als de andere transmitters binnen dit nieuwe platform, biedt de OEM202 hoge nauwkeurigheid en slimme functies voor meer procescontrole.

Aanpasbaar aan uw behoeften
Als standaardconfiguratie biedt de OEM202 al uitstekende prestaties en hoge functionaliteit. Als dat niet genoeg is, kunnen we zowel fysiek als technisch aanpassingen maken om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Voorbeelden van dergelijke aanpassingen zijn het aanpassen van de vormfactor aan uw specifieke toepassing of het mogelijk maken van metingen met zowel PTC-, NTC- als PtX-elementen.

Slimme functies voor betrouwbaardere metingen
Wat opvalt aan de OEM202 is zijn betrouwbaarheid. Slimme functies zoals sensorfoutcorrectie en systeemfoutcorrectie helpen u automatisch te corrigeren bij reeds bekende sensor- en systeemfouten.

Contact
Voor meer informatie en de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Lees verder
Woensdag - 18 mei 2022

IPAQ 330 - nu met draadloze connectiviteit

De functionaliteit van de IPAQ 330 transmitter is uitgebreid met draadloze communicatie via NFC® en Bluetooth®. De IPAQ 330 is naast de IPAQ 530 de tweede transmitter van Inor waarbij deze nieuwe manier van configuratie en monitoring zonder voeding of kabels mogelijk is. Via NFC® of Bluetooth® maakt u eenvoudig verbinding met de transmitter en via de speciale app INOR Connect kan de transmitter vervolgens worden geconfigureerd. Het enige dat u hiervoor nodig heeft is een smartphone of tablet.

Veelzijdige transmitter met lange levenscyclus
De IPAQ 330 is een moderne temperatuurtransmitter ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van flexibiliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Het is universele transmitter die compatibel is met RTD’s, thermokoppels, spanning- en potentiometersensoren. De IPAQ 330 biedt een ​​hoge mate van flexibiliteit en beperkt daarmee het aantal productvarianten dat geïnstalleerd dient te worden.

De IPAQ 330 is verkrijgbaar met ATEX-, IECEx- en cFMus-certificeringen  waardoor deze transmitter een veilige keuze is voor een breed scala aan toepassingen.

Hoge betrouwbaarheid voor elke toepassing
De IPAQ 330 is een zeer betrouwbare en robuuste temperatuurtransmitter. Externe invloeden zoals omgevingstemperatuur, trillingen tot 10 g, vocht en EMC-interferentie hebben een minimale invloed op het meetresultaat.

Vereenvoudiging van uw dagelijkse werk
Slimme functies zoals wachtwoordbeveiliging, gesimuleerde uitvoer, gegevensregistratie, runtime-teller en aangepaste linearisering, vergemakkelijken uw dagelijkse werk.

Draadloze configuratie en monitoring
Configureer uw IPAQ 330 draadloos via NFC® met behulp van de nieuwe app INOR Connect. De snelle communicatie tussen de transmitter en uw smartphone maakt het mogelijk om een ​​configuratie binnen enkele seconden naar zoveel transmitters te kopiëren als u wenst. Voeg de ICON-BT-modem toe en u kunt uw IPAQ 330 ook via Bluetooth configureren en controleren. Dankzij het uitgebreide bereik dat Bluetooth biedt, kunt u de transmitter op afstand bewaken.

 

Lees verder
Maandag - 2 mei 2022

CTR3000 multifunctionele precisie thermometer

De CTR3000 multifunctionele precisiethermometer van WIKA biedt een unieke twee in één oplossing: het systeem kan zowel gebruikt worden voor het kalibreren van weerstandsthermometers als voor thermokoppels.

Met tot wel 44 kanalen voor verschillende sensortypes en daarmee ook een groot temperatuurbereik en een nauwkeurigheid tot 0.005 K, biedt de CTR3000 flexibiliteit en uitgebreide gebruiksmogelijkheden. Via de intuïtieve gebruikersinterface ingedeeld volgens acht overzichtelijke menu-items is alle informatie snel beschikbaar.

De CTR3000 beschikt over verschillende efficiënte functies waaronder: automatisch scannen van de kanalen, een grafische weergave bij simultane kalibraties, exporteren van data naar Excel en software updates via een USB-stick.

Lees verder
Woensdag - 4 december 2019

Productie en levering IPAQ-H en IPAQ-L stopt

De INOR transmitters type IPAQ-H en IPAQ-L worden met ingang van 31 december 2019 niet meer geproduceerd.
De transmitters worden vervangen door de IPAQ 330 met verbeterde mogelijkheden en functionaliteiten.

Lees verder
Maandag - 15 april 2019

Nieuwe draagbare, overdrachtsstandaard hygrometer

De 973L dauwpuntmeter van MBW biedt een overdrachtsstandaard voor uitvoering van vochtmetingen.

MBW introduceert de nieuwe MBW 973L-dauwpuntmeter voor zeer nauwkeurige vochtmeting in gassen. Het instrument is geschikt voor gebruik als overdrachts-standaard in laboratoria en op locatie voor traceerbare vochtigheidskalibratie tot 1 ppmv (-80 ° C vorstpunt).

Diverse validaties
De 973L hygrometer met gekoelde spiegel biedt gebruikers de mogelijkheid om systeemprestaties te valideren met lage onzekerheid. Typische toepassingen van dit nieuwe instrument zijn: on-site kalibratie van dauwpuntsensoren, validatie van drogers en traceerbaarheid van vochtanalysators.

Functies
Gebaseerd op de fundamentele metingen van temperatuur en druk, bieden condensatie spiegelhygrometers uitstekende precisie en stabiliteit op de lange termijn. De 973L is in staat om spiegeltemperaturen van -80 ° C te bereiken. Het instrument meet ook de druk tot 20 bar, geeft de gasstroomsnelheid aan en omvat de berekening van de meeste vochtigheidsparameters. Een geïntegreerde Ice Test-kalibratiefunctie kan op elk moment door de gebruiker worden toegepast.

MBW en Tempcontrol
MBW is een toonaangevende fabrikant van instrumentatie voor precisie vochtigheidsmetingen en kalibratiesystemen en het Zwitserse Designated Institute for Hygrometry. Tempcontrol levert het volledige assortiment MBW instrumentatie voor de Nederlandse markt waaronder dauwpuntmeters, gas analyers en hygrometers.

Lees verder
Maandag - 8 april 2019

Het nieuwe draadloze concept - INOR Goes Wireless

Met het nieuwe draadloze concept - INOR Goes Wireless - introduceert INOR een geheel nieuwe manier om transmitters te configureren en te monitoren. Door integratie van NFC en Bluetooth, maakt INOR communicatie met de transmitter mogelijk via een smartphone of tablet zonder hierbij het apparaat uit het proces te verwijderen.

De transmitter kan eenvoudig worden geconfigureerd via de intuïtieve interface van de app "INOR Connect". De nieuwe app biedt onder andere een functie die het mogelijk maakt om snel een configuratie naar meerdere transmitters te kopiëren. Er is ook een monitoringsfunctie om problemen snel te signaleren en op te lossen.

Het nieuwe concept wordt samen met de IPAQ 530 gelanceerd, de eerste temperatuurtransmitter met ingebouwde NFC en met ondersteuning voor Bluetooth via de ICON-BT-modem. De transmitter is ook uitgerust met de nieuwste HART 7-versie voor uitgebreide diagnostiek. De IPAQ 530 is een moderne, universele transmitter die zowel verkrijgbaar is voor kop- als DIN-rail montage en met ATEX- en IEC Ex-certificering geleverd kan worden.

De IPAQ-530 is de nieuwste technologische ontwikkeling van INOR, aansluitend op eerder gelanceerde digitale technologie zoals toegepast in de IPAQ 202 en IPAQ 330.
“Met technologieën zoals NFC en Bluetooth dragen we bij aan de digitalisering en een draadloze toekomst voor de procesindustrie” zegt Bjenny Björkander, CEO van INOR.

INOR en Tempcontrol
INOR is een toonaangevende fabrikant en leverancier van industriële procesinstrumenten voor temperatuurmeting. Tempcontrol levert het volledige assortiment INOR transmitters en isolators voor de Nederlandse markt.

Lees verder