info@tempcontrol.nl | +31 (0) 15 251 18 31

Nieuwe draagbare, overdrachtsstandaard hygrometer

De 973L dauwpuntmeter van MBW biedt een overdrachtsstandaard voor uitvoering van vochtmetingen.

MBW introduceert de nieuwe MBW 973L-dauwpuntmeter voor zeer nauwkeurige vochtmeting in gassen. Het instrument is geschikt voor gebruik als overdrachts-standaard in laboratoria en op locatie voor traceerbare vochtigheidskalibratie tot 1 ppmv (-80 ° C vorstpunt).

Diverse validaties
De 973L hygrometer met gekoelde spiegel biedt gebruikers de mogelijkheid om systeemprestaties te valideren met lage onzekerheid. Typische toepassingen van dit nieuwe instrument zijn: on-site kalibratie van dauwpuntsensoren, validatie van drogers en traceerbaarheid van vochtanalysators.

Functies
Gebaseerd op de fundamentele metingen van temperatuur en druk, bieden condensatie spiegelhygrometers uitstekende precisie en stabiliteit op de lange termijn. De 973L is in staat om spiegeltemperaturen van -80 ° C te bereiken. Het instrument meet ook de druk tot 20 bar, geeft de gasstroomsnelheid aan en omvat de berekening van de meeste vochtigheidsparameters. Een geïntegreerde Ice Test-kalibratiefunctie kan op elk moment door de gebruiker worden toegepast.

MBW en Tempcontrol
MBW is een toonaangevende fabrikant van instrumentatie voor precisie vochtigheidsmetingen en kalibratiesystemen en het Zwitserse Designated Institute for Hygrometry. Tempcontrol levert het volledige assortiment MBW instrumentatie voor de Nederlandse markt waaronder dauwpuntmeters, gas analyers en hygrometers.