info@tempcontrol.nl | +31 (0) 15 251 18 31

Tempcontrol is specialist in temperatuurmeting

Als u op zoek bent naar een klantspecifieke oplossing voor temperatuurmeting, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Tempcontrol is dé specialist op het gebied van temperatuur.

Al meer dan 40 jaar levert Tempcontrol temperatuursensoren op klantspecificatie en in standaard uitvoeringen. In onze productieafdeling produceren wij temperatuursensoren, zoals thermokoppels en weerstandsthermometers in vele uitvoeringsvormen. U kunt hierbij denken aan diverse lengtes, diameters en procesaansluitingen. Een snelle responsietijd, hoge nauwkeurigheid, een lange termijnstabiliteit, bestand tegen hoge of juist lage temperaturen, eigenlijk behoort bijna alles tot de mogelijkheden. Door onze uitgebreide ervaring met temperatuur zijn we in staat om kosteneffectieve, interessante oplossingen voor onze klanten te vinden. Wij denken graag met u mee.

In onze vernieuwde, flink uitgebreide cleanroom zijn wij tevens in staat om zeer schone, stofvrije sensoren te produceren en te leveren. Verder hebben we een uitgebreid kalibratielab waar we temperatuurkalibraties uitvoeren evenals (langdurige) testen, onderzoek en ontwikkeling.

Naast temperatuursensoren is Tempcontrol ook leverancier van een compleet programma voor het meten, regelen en registreren van temperatuur, vocht en dauwpunt. Hierbij kunt u denken aan precisie-apparatuur zoals kalibratiebaden, blokbaden, precisie thermometers en dauwpuntmeters. Daarnaast leveren wij meetapparatuur voor diverse toepassingen binnen uw proces zoals transmitters, indicators, regelaars en dataloggers. Infrarood apparatuur en optische temperatuurmeetinstrumenten en –sensoren behoren ook tot ons assortiment.

Oplossingen voor laboratoria

Voor toepassing in commerciële laboratoria, bijvoorbeeld voor on-site kalibratie-doeleinden of voor vaste opstellingen, maar ook voor nationale laboratoria en onderzoeksinstituten biedt Tempcontrol temperatuur meet- en regeltechnische oplossingen. Wij produceren temperatuursensoren en leveren daarbij een grote diversiteit aan instrumentatie.

Lees meer

Oplossingen voor de proces industrie

Voor bijna alle industriële processen is temperatuur een belangrijke parameter en daarom is de juiste temperatuursensor van belang. Wij helpen u om voor de gewenste toepassing de meest geschikte sensor te kiezen: een samenspel van gewenste nauwkeurigheid, reproduceerbaarheid, temperatuurbereik, lange termijn stabiliteit, robuustheid en responsietijd.

Lees meer

Oplossingen voor machinebouwers

Wij produceren temperatuursensoren op klantspecificatie voor processen waar nauwkeurigheid, temperatuurbereik, lange termijn stabiliteit, robuustheid en responsietijd van belang zijn. We beschikken over een eigen productieafdeling, cleanroom en een kalibratie-/ researchlaboratorium waar we meten, optimaliseren, kalibreren en stabiliseren.


Lees meer

In de ruimte, in de diepzee en daar tussenin

Daar waar temperatuur een kritische factor is, zijn de sensoren van Tempcontrol vertegenwoordigd. Zo zijn wij onder meer actief in de medische en voedingsmiddelenindustrie, lucht-, ruimte en scheepvaart, halfgeleider-, kunststoffenindustrie en defensie. Maar ook de pharma en petrochemie, de machine- en apparatenbouw, installatiebedrijven en laboratoria vertrouwen op onze producten en diensten.

Kalibratie laboratorium en onderzoeksfaciliteiten

Tempcontrol heeft een volledig uitgerust test- en kalibratielab. Naast het verrichten van kalibraties op temperatuursensoren en temperatuur meetopstellingen, wordt er op het lab meegewerkt aan kwaliteitscontrole en productontwikkeling. Tevens kunnen lange termijn testen uitgevoerd worden en wordt er onderzoek gedaan naar thermodynamische aspecten van temperatuursensoren.

Het lab levert heldere rapporten met hierin duidelijk herleidbare standaarden. Op het lab kunnen temperatuursensoren gekalibreerd worden maar ook instrumenten en kalibratie apparatuur kan er worden ingesteld. Sensoren en bijbehorende instrumentatie kunnen desgewenst als set worden ingeregeld en gekalibreerd.

Een grote verscheidenheid aan thermokoppels, weerstandsthermometers, en thermistor gebaseerde temperatuursensoren kunnen worden gekarakteriseerd en gekalibreerd. Nagenoeg alle indicators met voltage, stroom en weerstandsinput kunnen worden gekalibreerd, geoptimaliseerd en getest.

 • sbb-beeldmerk.png

Vacatures bij Tempcontrol

Tempcontrol groeit en daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega's.
We zoeken met name mensen met 'gouden handjes': met technisch inzicht, goede oog-handcoordinatie en een positieve, prettige instelling. Om temperatuursensoren te leren maken krijg je bij ons een interne opleiding. Diverse fijnmechanische technieken komen aan bod: lassen, solderen, draaien, frezen, etc. Staat er geen vacature tussen en zou je toch graag bij ons willen solliciteren? Stuur dan je motivatie en je CV per email.

Bekijk de vacatures.

Erkend leerbedrijf en stageplaats
Tempcontrol leidt vakmensen op en heeft hiervoor de erkenning 'leerbedrijf' voor drie vakopleidingen: instrumentmaker, researchinstrumentmaker en technicus engineering. Tevens bieden wij studenten de mogelijkheid om stage te lopen of invulling te geven aan een leer-werkplek. De stageplekken zijn te vinden via www.stagemarkt.nl. Voor meer informatie kun je ook direct contact met ons opnemen.

NIEUWS

 • Een geslaagde beurs! De WoTS 2022

  We kijken terug op een geslaagde beursweek tijdens de World of Technology and Science in de jaarbeurs. Ook deze editie stond de beurs weer in het teken van noviteiten op gebied van techniek en er was...

  Lees verder 04-10-2022
 • Bezoek ons op de WoTS

  Van 27-30 september vind de World of Technology and Science (WoTS) plaats in de Jaarbeurs. Op onze stand zijn diverse temperatuur gerelateerde instrumenten beschikbaar. Tevens vertellen wij u graag...

  Lees verder 01-09-2022
 • Meten van luchtkwaliteit: CO2 meetapparatuur

  De kwaliteit van de binnenlucht is erg belangrijk. Een goede luchtkwaliteit verbetert prestaties en is goed voor de concentratie. Bovendien verlaagt een gezond binnenklimaat de kans op verspreiding...

  Lees verder 01-08-2022
 • Calibrator voor contactloze thermometers

  Speciaal voor het kalibreren van contactloze thermometers, bijvoorbeeld voor infrarood thermometers voor het op afstand meten van de lichaamstemperatuur, heeft Kambic een kalibratiebad ontwikkeld....

  Lees verder 01-07-2022